Els socis de l'Associació Bagadani Militia Templi agraeixen públicament el suport i participació de tota la vila de Bagà a les IV Jornades Templeres.
http://www.bergactual.com/2012/03/19/nou-exit-de-les-jornades-templeres-de-baga
Desde hace años se viene especulando con la posibilidad de que el primer maestre de la Orden de Temple, Hugo de Payns, no fuera francés, sino originario del Pirineo Catalán, una leyenda, cuyo origen se remonta al s. XVII. ¿Qué hay de cierto en ella?. La leyenda de que el fundador del Temple Hugo de Payns (1118-1136) nació en el pre-pirineo catalán tiene sus origenes en unos documentos del año
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Las gracias son las de aguantaros que sois unos aprobechados.( participació de tota la vila de Bagà a les IV Jornades Templeres)TOTS PIXA-PINS, de Bagà cap,la meitat(masons)
ResponderEliminarEmmm...perdona pero yo conozco muchos que participaron en las jornadas y son de Bagà, y que si son masones algunos, de envidia que te mueres que tienen mas capital que tu, yo soy de BCN, algun problema? Pixa-pollas...
ResponderEliminarLa ignorància és molt atrevida, hi ha una frase feta que diu això no? permeteu-me que os digui que s'ha de parlar amb coneixement de causa, si no se sap, no es parla, i per molt que es sàpiga de que es parla tothom ha de respectar les opinions de tothom, per molt que no siguin les mateixes, ningú te dret de ficar-se en les opinions de ningú, si hi han masons que n'hi hagin, no és cosa vostra, si les jornades templeres existeixen i no os agraden no hi aneu, ningú os està obligant, però el que no podeu fer es arribar aquí sense saber res i pretendre criticar a tots i que només es valori la vostra opinió. Jo sóc de Barcelona,i em sembla que no és una associació d' interès propi, sinó que és un grup de gent que s’interessa pel poble, intentant entretenir al nens en tot moment i fer gaudir al poble d'una festa medieval.
ResponderEliminarTotalmente de acuerdo con el anonimo 3, el respeto es muy importante, en este bloog solo deberian escribir personas educadas y con un minimo de formacion y que hayan tenido una buena educacion por parte de sus padres.
ResponderEliminarPER FI ALGU DIU(em sembla que no és una associació d' interès propi, sinó que és un grup de gent que s’interessa pel poble, intentant entretenir als nens en tot moment i fer gaudir al poble d'una festa medieval)
ResponderEliminarLI DONO TOTA LA RAÓ
A los que escriben de Baga en el blog criticando la entidad de esa manera tan bestial, les diria que leyeran un poco de historia de Baga, en las librerias de Baga hay libros, que explican que Galceran de Pinos antes de ir a pasar sus ultimos dias al Monasterio de las Santas Creus, donde fallecio y esta enterrado,DONO sus caballos y armamento a la ORDEN DEL TEMPLE (Templarios) ya que habia luchado junto a ellos y demas Ordenes guerreras y ejercitos del Rey en las Cruzadas españolas donde fue echo prisionero en Granada y dio pie a la Leyenda tan conocida y querida en Baga "El Rescate de las 100 Doncellas" Debido a la buena relacion que mantuvo con los Templarios de Puireig, les dejaba las tierras de pastura de las montañas de la Baronia de Pinos, Saldes, Gisclareny para que el ganado templario
ResponderEliminar(caballos, vacas, ovejas) pudiera alimentarse.
Asi que, Galceran de Pinos de Baga tambien tuvo relacion con los templarios de la epoca cosa que no le desonra en nada de lo que hizo por la poblacion de Baga. "Vamos Digo yo."
La Historia y algu lo habi de diiiiiiiiiii.
En primer lloc, cap Galceran de pinós va donar els seus cavalls i armament al temple; aquesta donació va ser feta per Arnau de Pinós, que testà en el 1179, i era senyor de Puigmàger, de l'honor de Rajadell i del feu de la Molsosa, dominis que deixà al seu germà Guillem de Pinós, qui va donar la armadura de Arnau i el seu cos a l'orde del Temple.
ResponderEliminarEn segon lloc, no hi ha cap document que acrediti la participació de Galceran III de Pinós en la creuada per la conquesta d'Almeria (i no de Granada) de 1147, proclamada així per el Papa Eugeni III, si més no, es probable que participés ja que si es provada la seva participació en la conquesta de Lleida en 1149.
Fill de Galceran II i d'Estefania, Galceran III de Pinós, com ja hem dit, prengué part en la conquesta de Lleida en 1149, on li fou donada una casa per part dels templers en 1154. Galceran III prestà jurament de fidelitat al comte rei Alfons I el Cast pels castells de Pinós, l'Espà, Gósol, Saldes, Quer Foradat, Vallmanya i Llo i figurà sovint en el seguici d'aquest rei sent-hi àrbitre en un conveni entre el monarca i el comte Ramon de Tolosa en 1194. Afavorí l'orde del Temple, a la qual donà una casa a Lleida en 1161, potser la mateixa que els templers li havien donat en 1154, després de la conquesta de la ciutat. També donara a l'ordre, en 1170, la muntanya de Palomera i Sitjà. Galceran III protegí el monestir de Santes Creus, on la seva família tenia la sepultura, i li donà el dret de pasturatge a les valls del castell de Llo i a la d'Eina en 1177, així com terres a Soses. Tingué un incident a Puigcerdà amb Ponç de Mataplana, que fou recollit pel trobador Guillem de Berguedà en una de les seves poesies contra aquest darrer noble. Es casà amb Berenguera (de Montcada?), de la qual tingué tres fills: Ramon Galceran I de Pinós (nascut abans del 1164 — mort després del 1211), que pertanyé a la cúria d'Alfons I, almenys vers el 1194. Juntament amb el seu germà Berenguer de Pinós, Ramon Galceran I empenyorà al monestir de Santes Creus la lleuda i el peatge de Puigcerdà en 1185, que els havien estat concedits en remuneració de la guarda del camí que passava per Bagà. El 1211 donà al Temple els seus drets sobre els habitants del Berguedà, llevat dels drets militars.
Es cert que els Pinós van tenir, com es veu, relació amb el Temple, però aquesta no va ser excepcional si no molt semblant a la que van tenir moltes altres famílies de la noblesa catalana de l'època i per tant no té res d'extraordinària.
Interesant resum de l'historia dels templers:
ResponderEliminarhttp://www.deulonder.angelcities.com/llegendes/templers.htm